Alienated Schmalienated

mc buthead

Welkom aan boord van vlucht 666 van Alien Airways! We zijn vertrokken voor een vijfdaagse vlucht, die via de spookachtige eilanden Donder, Vrij en Zater zal eindigen op de Zon. Zoals u hebt gemerkt zijn we inmiddels opgestegen. De motoren werden aangezwengeld door Zsa Zsa & Jesse Verheijen, die opereerden onder de naam ‘Wondvochtvreters’.

Mijn naam is MC BUThead. Namens Alien Airways heet ik u van harte welkom aan boord van vlucht 666. Ik ben de komende vijf dagen uw stewardess en zal u met zachte, soms ook harde, ja wrede, ja bloederige hand leiden door alle gebruiken die aan boord van belang zijn. Vlucht 666 kan niet vertrekken zonder aandacht voor de veiligheidsvoorschriften. Graag doe ik met u een korte oefening, die het u mogelijk maakt te overleven in barre tijden.
● Strek uw armen naar voren, de handpalmen tegen elkaar.
● Hef de armen boven het hoofd.
● Doe de handen licht uit elkaar en breng ze weer naar elkaar met een korte, felle beweging.
● Herhaal dit gebaar net zolang tot het klinkt als een daverend applaus.

Ter zake! Alien Airways voelt met u mee. Jaja, bij Alien Airways weten we waar het om draait! Er zijn er die voelen zich een klein groen mannetje in een wereld van smurfen. Klein en groen, maar vooral klein, in een wereld van knalblauwe gasten met een te grote, totaal bezopen neus. Zelfs als je blauw bent, kun je je in dat wereldje een buitenstaander voelen. Vraag maar aan de Smurfin. Weer anderen voelen zich een Deux Cheveaux in een Daihatsu Mud Master C garage. Of een pistool dat ketst in een Texaanse wapenwinkel. Brechtiaanse vervreemding is weer wat anders dan economische vervreemding. Vraag maar aan Marx. Karl of Groucho, dat maakt niet uit.
Zelf was ik vol van verwachting en hooggestemd toen ik ter aarde kwam in het land van Hol en Neder, een natie met fijne tradities als dwergwerpen, zwijnsknuppelen en zwarte pieten. Maar hoe BUT-waardig dergelijke gebruiken ook zijn, als Swarthje voelde ik me stante pede van mijn omgeving vervreemd.
En zo hoort het ook. Iedereen heeft recht op zijn portie aliënatie. Daarom is het fijn dat er BUT is. Ook dit jaar zullen we trachten uw geest dusdanig uit model te slaan, dat u aan het eind van het festival van voren niet meer weet dat u van achteren leeft.

Was getekend,
MC BUThead